Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Maak kennis met Culemborg

12 november 2019 van 19:30 - 21:30 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Woon je nog niet zo lang in Culemborg en wil je Culemborg graag ontdekken? Of ben je benieuwd naar de Culemborgse geschiedenis, maatschappelijke actualiteiten, sport, of cultuur? Wil je misschien zelf actief worden? Dan is dit de manier om je te oriënteren en contacten te leggen.

Tijdens deze cursus leren de inwoners over het verleden, heden en de toekomst van Culemborg, ontmoeten ze andere (nieuwe) inwoners, en maken ze kennis met verenigingen, organisaties, ondernemers en maatschappelijk betrokken bewoners. Lezing en Stadswandeling Yvonne Jacobs vertelt in de luchtige, educatieve lezing ‘Historie en wetenswaardigheden van Culemborg’ over het verleden van de vrijstad.

Daarna volgt op zaterdag 16 november een stadswandeling in kleinere groepen door de historische binnenstad onder begeleiding van enkele stadsgidsen. Aansluitend is er een gezamelijke lunch in het sfeervolle Weescafé. Op donderdagavond 14 november verzorgt Elk Welzijn een avond over vrijwilligerswerk, ontmoeting en burgerinitiatieven.

Tot slot krijg je op zondag 17 november een exclusieve rondleiding door het Weeshuis museum. De cursus is een initiatief van Bibliotheek Rivierenland, in samenwerking met Elk Welzijn, het weeshuis museum en de gemeente Culemborg


Lees meer
Delen: