Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Werken aan gastvrije dijken

Vanaf juni 2021 werkt de Graaf Reinaldalliantie aan de uitvoering van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg. Er worden grond en constructies aangebracht om de dijk weer veilig te maken voor de komende 50 jaar. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd en de dijkversterking is naar verwachting in 2026 klaar. 

Hieronder vind je een overzicht van de komende afsluitingen en omleidingen voor 2021.  

Tijdens deze uitvoeringsfase heeft de omgeving hinder van de werkzaamheden. Om de veiligheid te waarborgen zijn delen van de dijk voor langere tijd afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat betekent dat ook fiets- en wandelroutes de komende jaren niet of minder bereikbaar zullen zijn. 

Altijd op de hoogte

Voor updates over de afsluitingen en omleidingen kun je terecht op deze website of op de website van de Graaf Reinaldalliantie.

Bovendien is er een Bouwapp waarin je het project kunt volgen en op de hoogte blijft van de actuele status van de werkzaamheden.  Download de app in de Appstore (Apple) of in de Google play store (Android), scan vervolgens onderstaande code met de camera op uw telefoon en zoek het project ‘Dijkversterking Gorinchem Waardenburg’.  

Aanpassingen fietsknooppunten

De knooppuntenroute over de dijk wordt gedeeltelijk aangepast. Dit is te zien op onderstaande kaarten. Onderweg wordt door middel van borden aangegeven welke alternatieve route je kunt volgen. De veerpont bij Brakel blijft toegankelijk. 

 

Aanpassing Struinroutes

De struinroutes tussen Waardenburg en Vuren zullen tijdens de werkzaamheden gestremd zijn. Maak voor uw eigen veiligheid geen gebruik van de paden op de locaties waar gewerkt wordt.  

Aanpassing wandelpunten

Tijdens de werkzaamheden zullen de keuzeroute wandelpunten die in het werkgebied liggen niet toegankelijk zijn. Er worden hier geen alternatieve routes aangeboden. 

Klompenpaden

Tussen Gorinchem en Waardenburg lopen twee klompenpaden. Beide kunnen niet tijdens de hele dijkversterking bereikbaar blijven. 

Engelenburgerpad: vanaf september is de kleine lus van het Engelenburgerpad in werking. Voor die tijd kan het hele pad nog gelopen worden. Bekijk hier de huidige status van dit pad.

Vurense Polderpad: in 2021 toegankelijk.