Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Genieten van de Linge

De rivier de Linge is een van de langste rivieren in Nederland. De rivier stroomt door de Betuwe en komt langs verschillende leuke dorpjes in de regio. Er zijn verschillende manieren om van de Linge te genieten: te voet, op de fiets of vanaf het water!

Plezier op het water

Ga kanoën

Heb je wel zin in een sportieve middag? Huur dan een kano bij Kano.nl. Jong en oud kan zo genieten van een middagje op het water. Het is voor iedereen toegankelijk: ervaren of onervaren.

Meer informatie

Huur een sloepje

Ontdek de Linge terwijl je lekker op een sloep vaart. Zin om onderweg ook wat te eten? Een geheel verzorgde lunch, diner of BBQ behoort ook tot de mogelijkheden bij Lingesloep Leerdam!

Meer informatie

Fietsen of wandelen

De Lingeroute

Tijdens het fietsen van de Lingeroute (70 km) kom je langs pittoreske dorpjes en ga ja over slingerende dijken langs wuivende rietvelden en weelderige boomgaarden. Er is op deze route van alles te zien en te doen, trek er dus zeker genoeg tijd voor uit! En voor een welverdiende pauze word je door de vele horecagelegenheden met open armen ontvangen. Kortom: met deze prachtige fietstocht beleef je Rivierenland op z’n mooist.

Bekijk de route

NS-wandeling Mariënwaerdt - Linge

Ben je van plan om met de trein naar de Betuwe te komen? Kies dan eens voor de NS-wandeling Mariënwaerdt – Linge. Deze wandeling kent twee varianten: een korte (8,5 km) en een lange route (22 km). Het eindpunt van de korte route, ook goed te doen met kinderen, is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met landgoedwinkel en horeca. Bij de lange route ligt het eindpunt in glasstad Leerdam.

Bekijk de route

Tijd voor een beetje cultuur

De steen van Deil

Willem van Tuyl was heer van Kasteel Bulckensteyn in Deil in de 15e eeuw. Hij verloor zijn ziel aan de duivel. Enkele jaren geleden werd in de kerk van Deil de grafkelder van Willem van Tuyl gevonden. Op zijn steen staat geen sterfdatum, omdat men de dag dat hij zijn ziel verloor als zijn werkelijke sterfdatum achtte. Deze datum is echter onbekend.

Meer informatie

Fort bij Asperen

Eén van de mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is Fort bij Asperen. Het monumentale torenfort spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Kunstenaars en designers laten zich graag inspireren door deze historische plek, met prachtige kunst- en designtentoonstellingen als resultaat.

Meer informatie

Kasteel Soelen

Het kasteel is gelegen in een park met hoog geboomte, dichtbij het dorp Zoelen. Het kasteel is gesitueerd op een klein, rond eiland, dat door een houten brug verbonden is met het voorplein. Het terrein binnen de gracht is niet opengesteld voor het publiek, maar wie eromheen wandelt, krijgt toch een goede indruk van het gebouw.

Meer informatie

Zin in een hapje en drankje?

Restaurant Eten & Drinken

In restaurant Eten & Drinken heerst een ongedwongen sfeer en word je altijd ontvangen met een glimlach. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld. Producten uit de streek zijn hier favoriet!

Meer informatie

Huize Poelzicht

Huize Poelzicht is geopend voor elke culinaire wens. Maar het grote geheim is toch wel de Rotisol, waarin het vlees aan het spit gegaard wordt. Benieuwd? Ervaar de elegante, vriendelijke en gastvrije sfeer van Huize Poelzicht zelf!

Meer informatie

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge

De pannenkoekenboerderij is gevestigd in de voormalige graanschuur op Landgoed Heerlijkheid Hemmen. De pannenkoeken worden op ambachtelijke wijzen gebakken waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten

Meer informatie

Wijnen!

Vlakbij rivier de Linge ligt Wijngaard de Rijsakker in Rumpt waar je van het bourgondische leven kunt proeven. Hier worden namelijk de mooiste druiven geteeld om heerlijke wijnen mee te maken. Om de mooiste rode, witte en rosé wijnen te kunnen maken, zijn vele details van groot belang, zowel bij de druiventeelt, als bij het proces van wijn maken. Je kunt hier verschillende proeverijen en rondleidingen doen om een inkijkje te krijgen in die details.

Ga naar de wijngaard