Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Jan van Anrooij kunstroute

Route 4 van Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe
19 juni t/m 12 september 2021

De kunstschilder Jan van Anrooy behoort samen met Piet Mulder en Reyer Murman tot de drie belangrijkste Betuwse schilders uit de vorige eeuw. Jan van Anrooy, geboren in 1901, kreeg een gedegen artistieke en culturele vorming : de kunstacademie in den Bosch, een werkperiode in Wenen en zoals toen gebruikelijk was een grand tour langs de Europese musea.

Verder heeft hij een tijdlang in Zuid Afrika gewoond en gewerkt. In de jaren 70 is hij weer terug in Betuwe en heeft hij zijn beste  werken gemaakt. Terug in de streek die hij liefhad en waar hij graag schilderde. Zijn latere werk toont eenvoud en een krachtige streek: Terug naar de eenvoud, met één penseelstreek een hele doek vullen, dat is de kunst, zei hij op late  leeftijd.

Hij typeerde zelf zijn werk als een vermenging van impressionisme  en expressionisme. Hoe je het ook wilt noemen, hij kon als geen ander de ziel van het Betuwse landschap blootleggen.

Meer informatie over leven en werk van de kunstenaar kunt u vinden in het boek ” Symfonie van de Betuwe ” van Jef de Jager.

Te koop ad € 24,95 bij Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe; download hier het bestelformulier en stuur deze naar info@skcwb.nl

Download hier het routeboekje – Route 4 | Jan van Anrooij kunstroute

Jan bij zijn voordeur

Bezig met zijn schilderij Symfonie van de Betuwe

Bezig met zijn schilderij Symfonie van de Betuwe