Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Beleef het kersengevoel

Kersentijd in de Betuwe!

Welkom in de kersenstreek van Nederland. Met in een ver verleden de prachtige, bloeiende, nostalgische hoogstamboomgaarden, toen de plukkers op lange ladders hun rieten manden (hoenderikken) volplakten met overheerlijke Betuwse kersen. Inmiddels hebben de hoogstambomen plaatsgemaakt voor moderne laagstamkersenboomgaarden. Met snellere kersen, minder blad en minder arbeid door betere bescherming. Deze ‘nieuwe’ kersenrassen zijn groter, sappiger en nog lekkerder dan de traditionele krassen. En dat betekent; eindeloos genieten.

Vers van de boom verkocht aan huis of bij de bongerd in tal van kersenkramen. Je komt er vanzelf langs tijdens een mooie fiets- of wandeltocht door dit bijzondere gebied. Loop eens zelf door boomgaarden, pluk je eigen kersen, proef de sfeer en vooral de kersen!

Hier moet je zijn in het kersenseizoen

De Oosterling

Voor een gezellige, ouderwets Betuwse uitstraling moet je bij De Oosterling zijn. Dit kersenteeltbedrijf is in 2002 in Deil opgericht door Marius van Gellicum en Lotte van de Sandt. De hoogstamboomgaard, waar je teruggaat in de tijd en waar het echte kersengevoel tot leven komt, maakt dit bedrijf zo bijzonder. In deze boomgaard met tweehonderd hoogstambomen en tweeduizend laag- stambomen worden vanaf half juni tot eind juli de eigen geteelde kersen in een kraam verkocht.

Meer informatie

Boomgaard d'n Kerkewaerdt

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die
je zelf plukt. In het kersenseizoen is dat mogelijk
in boomgaard d’n Kerkewaerdt. Je krijgt een mandje mee en als die vol is, kun je afrekenen bij de kassa. Wil je liever gewoon een bakje kersen kopen, dan kan je terecht in de kersenwinkel in de boomgaard.

Meer informatie

Theetuin Zoelense Beemd

Grote kans dat je tijdens een fiets- of wandeltocht door de Betuwe langs Theetuin Zoelense Beemd komt. Hier kun je tegenover het landgoed van kasteel Soelen je voeten wat rust gunnen en genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakte lekkernijen.

Meer informatie

Hier koop je heerlijke kersen

Fietsen en wandelen langs kersen