Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Beleef het kersengevoel

Kersentijd in de Betuwe!

Welkom in de kersenstreek van Nederland. Met in een ver verleden de prachtige, bloeiende, nostalgische hoogstamboomgaarden, toen de plukkers op lange ladders hun rieten manden (hoenderikken) volplakten met overheerlijke Betuwse kersen. Inmiddels hebben de hoogstambomen plaatsgemaakt voor moderne laagstamkersenboomgaarden. Met snellere kersen, minder blad en minder arbeid door betere bescherming. Deze ‘nieuwe’ kersenrassen zijn groter, sappiger en nog lekkerder dan de traditionele krassen. En dat betekent; eindeloos genieten.

Vers van de boom verkocht aan huis of bij de bongerd in tal van kersenkramen. Je komt er vanzelf langs tijdens een mooie fiets- of wandeltocht door dit bijzondere gebied. Loop eens zelf door boomgaarden, pluk je eigen kersen, proef de sfeer en vooral de kersen!

Hier moet je zijn in het kersenseizoen

De Oosterling

Voor een gezellige, ouderwets Betuwse uitstraling moet je bij De Oosterling zijn. Dit kersenteeltbedrijf is in 2002 in Deil opgericht door Marius van Gellicum en Lotte van de Sandt. De hoogstamboomgaard, waar je teruggaat in de tijd en waar het echte kersengevoel tot leven komt, maakt dit bedrijf zo bijzonder. In deze boomgaard met tweehonderd hoogstambomen en tweeduizend laag- stambomen worden vanaf half juni tot eind juli de eigen geteelde kersen in een kraam verkocht.

Meer informatie

Boomgaard d'n Kerkewaerdt

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die
je zelf plukt. In het kersenseizoen is dat mogelijk
in boomgaard d’n Kerkewaerdt. Je krijgt een mandje mee en als die vol is, kun je afrekenen bij de kassa. Wil je liever gewoon een bakje kersen kopen, dan kan je terecht in de kersenwinkel in de boomgaard.

Meer informatie

Theetuin Zoelense Beemd

Grote kans dat je tijdens een fiets- of wandeltocht door de Betuwe langs Theetuin Zoelense Beemd komt. Hier kun je tegenover het landgoed van kasteel Soelen je voeten wat rust gunnen en genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakte lekkernijen.

Meer informatie

Hier koop je heerlijke kersen

Kersenteeltbedrijf Familie Hakkert
Proef de heerlijke Betuwse kers bij Kersenbedrijf familie Hakkert. ...Lees meer
Buurmalsen
Meer informatie
Meer over Kersenteeltbedrijf Familie Hakkert
Kersenbedrijf Hans&Jans Gennissen
Bij Kersenbedrijf Hans&Jans Gennissen kun je heerlijke kersen eten ...Lees meer
Tiel
Meer informatie
Meer over Kersenbedrijf Hans&Jans Gennissen
Boomgaard d’n Kerkewaerdt
Wij verkopen niet alleen kersen, maar willen onze bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen ...Lees meer
Wadenoijen
Meer informatie
Meer over Boomgaard d’n Kerkewaerdt
De Hoenderik
De Bed & Breakfast van Fruitbedrijf De Hoenderik is gevestigd in een mooie, rustige en landelijke omgeving met een schitterend uitzicht ...Lees meer
Tricht
Meer informatie
Meer over De Hoenderik
Kersenkraam Capel Fruit
Fruitteeltbedrijf dat al 4 generaties kersen, appels en peren teelt. Kersen telen zitten de eigenaars in de genen, het is ...Lees meer
Kesteren
Meer informatie
Meer over Kersenkraam Capel Fruit
Oike’ s fruit
Industrieweg Hectometerpaal 1.4 Tiel Is dit jouw bedrijf?
Tiel
Ronald Vonk Kersen
Kersenteeltbedrijf MTS van Elst
Remsestraat 2 4033 CM Lienden Is dit jouw bedrijf?
Lienden