Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Boomgaard d’n Kerkewaerdt

Overlaat/Lingedijk 129a Afslag 31 

Wadenoijen

Plan je route

  • Zelf kersen plukken in het kersenseizoen
  • Nieuwe rassen met een lekkere, zoete, stevige smaak
  • Lekker kersen eten aan de picknicktafels
  • Vlakbij de stad Tiel, Fruitstad aan de Waal

Wij verkopen niet alleen kersen, maar willen onze bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit deze boomgaard. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven.

NIEUW: Kersen drive-in
Nieuw dit jaar: De Kersen Drive-In. Wil je wel kersen kopen, maar liever niet de Kersenwinkel in? Ga dan langs bij de Kersen Drive-In van boomgaard d’n Kerkewaerdt. Vanuit de auto kun je je bestelling plaatsen, afrekenen en daarna meteen weer door. Hierbij kun je kiezen uit verschillende hoeveelheden (1 pond, 1 kilo, 2 kilo en 5 kilo). Veilig, snel & makkelijk! Wanneer kom jij langs?

Fruitstalletje Boomgaard d’n Kerkewaerdt, Wadenoijen
Ter hoogte van de kruising Overlaat/Lingedijk 129a in Wadenoijen vind je de fruitstal van Boomgaard d’n Kerkewaerdt (afslag 31, A15). Na de kersenperiode wordt er allerlei zacht fruit als pruimen en aardbeien verkocht.

Boomgaard d’n Kerkewaerdt
Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Wij zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen. Onze boomgaard vind je in Wadenoijen (nabij Tiel) en heeft de prachtige naam d’n Kerkewaerdt.

Tijdens de kersenpluk (half juni tot half augustus) staan er diverse picknicktafels in de kersenboomgaard. Ga gerust even zitten, geniet van onze kersen en beleef het kersengevoel…

Kom zelf kersen plukken!
In het kersenseizoen kun je zelf kersen plukken! De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die je zelf geplukt hebt!

Rassen
Op de kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor! Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Groepsarrangementen
Kersen kopen, kersen eten en kersen beleven in boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Speciaal voor groepen hebben wij een aantal aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Deze kunnen geboekt worden in het kersenseizoen (half juni tot half augustus) en zijn al mogelijk vanaf 5 personen. Groepsarrangementen dienen minimaal vijf dagen van te voren te worden aangemeld.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: