Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marechausseemuseum

  • Het oudste politiemuseum van Nederland
  • Jaarlijkse wisselende tentoonstelling

In het Marechausseemuseum in Buren ontdek je de veelzijdigheid van de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek is een spannend onderzoek en biedt ruimte om zelf achter het rijke verleden en heden van dit krijgsmachtsdeel te komen.

Zie zelf hoe de marechaussee al sinds de oprichting in 1814 zorgdraagt voor de veiligheid van Nederland, bijvoorbeeld op Schiphol. Naast persoonlijke verhalen vind je hier de grootste collectie van Koninklijke Marechaussee (KMAR) objecten in Nederland. Klim in de voertuigen, maak een foto in motorkleding op een echte marechausseemotor, of doe sporenonderzoek. En kijk waar jij ze allemaal tegenkomt…In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website.


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in de Betuwe!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.