Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Museum Buren & Oranje

Markt 1

4116 BE

Buren

Plan je route

Museum Buren & Oranje bestaat sinds 1988 en is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt te Buren.

In het museum volg je de geschiedenis van Buren op de voet. In de hal bevinden zich jonge aanwinsten, zoals kinderkleertjes van prinses Wilhelmina, haar speelgoedwinkeltje en -boerderijtje, kinderschoentjes van Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Van laatstgenoemde ook kunstzinnige voorwerpen, zoals tekeningen en haar langste zelf geschreven gedicht.

Verder vind je er veel historische voorwerpen, informatieve presentaties en kasteel- of paleismaquettes. De borstbeelden van alle Oranjes, wapenschilden van koning Willem I tot Prins Claus en autostandaards van koningin Emma tot prins Willem-Alexander roepen een vorstelijke sfeer op.

Het Museum Buren & Oranje laat op verrassende wijze de band met ons Oranjehuis zien. In het museum volg je de geschiedenis van Buren op de voet. Meer informatie over het museum vind je hier.


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in de Betuwe!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.