Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Tiel: Fruitstad aan de Waal

Vraag aan de gemiddelde Nederlander waar Tiel om bekend staat en het antwoord zal zijn: het fruitmannetje Flipje. Terecht, want als centrum van de Betuwe is het een echte fruitstad. In de 19e eeuw vestigde jamfabriek ‘De Betuwe’ zich hier, waaruit later mascotte Flipje voortkwam. Hiermee verwierf Tiel faam als fruitstad. Veel activiteiten in de stad staan dan ook in het teken van fruit. Denk bijvoorbeeld aan het gratis popfestival Appelpop en het jaarlijkse Fruitcorso. Minder bekend, maar net zo typerend voor deze bruisende stad, is zijn rijke handelsverleden.

Wist je dat…

…Tiel al in het jaar 855 genoemd werd en dat hier vroeger Vikingen hebben gewoond?

…er meer dan 50 bloemencorso’s bestaan en maar 1 Fruitcorso?

…er vanaf april tot en met december 52 evenementen zijn in Tiel?

…je in Tiel heerlijk kunt eten bij 41 restaurants?

…de Tielse bodem unieke archeologische vondsten herbergt?

Uitgelicht in Tiel

Van der Valk Hotel Tiel
Van der Valk Hotel Tiel is centraal gelegen in de Betuwe en daardoor ideaal voor liefhebbers van fietsen en wandelen. ...Lees meer
Tiel
Meer informatie
Meer over Van der Valk Hotel Tiel
Beeld van Flipje
Als je Tiel met jam verbindt kom je bij Flipje uit. De grote held van Tiel heeft zelfs een eigen standbeeld ...Lees meer
Tiel
Meer informatie
Meer over Beeld van Flipje
Flipje en Streekmuseum
Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de ...Lees meer
Tiel
Meer informatie
Meer over Flipje en Streekmuseum
Hart van de Betuwe
Restaurant Hart van de Betuwe nodigt u uit om te genieten. Op de ideale plek: het centrum van de fruitstad Tiel ...Lees meer
Tiel
Meer informatie
Meer over Hart van de Betuwe
Zinder
Tiel
Meer informatie
Meer over Zinder

Fruittuin van Nederland

Tiel ligt heel strategisch, in het hart van ons land en in het hart van het Rivierengebied. Via de Rijksweg A15 ben je bijna net zo snel aan de kust als in Duitsland. Ook met de trein is Tiel goed bereikbaar. Tiel ligt gewoon in een prachtig deel van ons land. De rivieren, de boomgaarden, de historie, alles maakt de afwisseling in het landschap groot is. Of je nu houdt van een terras in het gezellige centrum of van een rustig bankje op een kronkelende rivierdijk: je kunt het gevoel krijgen dat de tijd stil staat. Of dat in ieder geval wensen, omdat het hier zo mooi is.

Tiel zelf is een stad met een rijke historie, maar ook in de omgeving vind je authentieke dorpen met pittoreske straatjes en pleintjes. En aan de rivier wisselen fraaie vergezichten zich af met Wetlands en boomgaarden. Altijd verrassend, dat is de Betuwe op zijn best.

Voet- en fietsveer Tiel – Wamel

Het veer De Pomona brengt fietsers en wandelaars van Tiel naar Wamel, en vice versa. Een ideale verbinding in je fietsroute!

Meer informatie

Bezoek ook eens:

Het Kalverbos

Het Kalverbos is een park met een rijke historie. In dit park liggen de resten van de ongeveer 1100 jaar oude Sint Walburgkerk. Deze kerk werd bezocht door de Tielse adel.

Het park met slingerpaden, plantsoenen en bomen bestaat sinds 1840 en is een ontwerp van Zocher. Het park kent nog enkele oorspronkelijke bomen uit die tijd; de linde, beuk, rode beuk, eik en taxus. De stenen fontein (centraal in het park) is toegevoegd in 1929 en een van de weinige voorbeelden van de Amsterdamse Schoolbouwstijl in Tiel.

De Stadsgracht

Rondom het grootste gedeelte der oude stad het beloop van de vermoedelijk omstreeks 1500 aangelegde binnengracht. Deze, sterk versmalde en genormaliseerde, gracht loopt van de Rechtbankstraat aan de zuidzijde tot de Grotebrugse Grintweg aan de noord-oostzijde der oude stad.

De Kleine Willemswaard

De Kleine Willemswaard is een overstromingsvlakte van de rivier de Waal bij hoogwater, maar het is ook een onderdeel van de stad zelf, een uitloopgebied vanuit het stadscentrum. De Kleine Willemwaard is nu een heuse Stadswaard, een kruising tussen een natuurgebied en een park. Hier gaan nu hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie voortaan hand in hand.