Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

De leukste tips langs de Fruitroute Betuwe

De Fruitroute Betuwe is een prachtige fietsroute van 45 kilometer lang welke je dwars door de Betuwe leidt. Je komt onderweg langs boomgaarden vol vers fruit in de (na)zomer en je passeert leuke locaties die zeker het bezoeken waard zijn! Wij lichten de leukste tips langs deze route voor je uit.

Start: Schenkerij De Beurs

De route start in Geldermalsen bij knooppunt 59. Niet ver van dit knooppunt vind je in het schitterende monumentale beursgebouw Schenkerij de Beurs. Geniet voordat je met de route start van een heerlijke kop koffie met gebak op het zonnige terras. Als dat geen goed begin van de dag is!

Boomgaarden vol vers fruit

Fiets je de route in de (na)zomer, dan kun je na de start van de route genieten van boomgaarden vol prachtige rode appels en sappige peren. Na Geldermalsen leidt de route je door het pittoreske Buurmalsen en vanuit daar door het buitengebied tussen Culemborg en Beesd. Hier kom je echt tot rust!

De Scheve Toren in Acquoy

In Acquoy is het zeker even de moeite waard om te stoppen bij de scheve toren van de Hervormde Kerk: het meest markante gebouw van het dorp. De toren staat al uit het lood sinds de bouw in de 15e eeuw. De toren wordt daarom ook wel de ‘Betuwse toren van Pisa’ genoemd. Bijzonder!

De Linge

Na Acquoy vervolgt de route langs de meest kenmerkende rivier van Rivierenland: De Linge. De rivier meandert door de hele Betuwe heen en is maar liefst 108 kilometer lang. Wist je dat de Linge de langste rivier van ons land is? Je fietst langs de Linge, en dat levert prachtige idyllische plaatjes op. Vergeet geen foto te maken! Al veel mensen gingen je voor.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Vervolgens volg je de route richting Beesd. Stop hier even bij het eeuwenoude landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier waan je je in de historie! Stop even voor een heerlijke kop koffie, lunch of pannenkoek bij De Stapelbakker of maak er een korte wandeling. Zeker de moeite waard! Daarna stap je weer op de fiets en fiets je langs het voetveer richting Enspijk


De Appeldijk

Vanaf landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt leidt de fietsroute je over de prachtige Appeldijk. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een mooi dijkje, vrijgesteld van autoverkeer, met aan beide kanten bomen vol mooie appels. Betuwser wordt het niet! Het kan hier druk zijn, want de Appeldijk is ook geliefd bij wandelaars!

Fruitbedrijf De Hoenderik

Tegen het einde van de route kom je langs Fruitbedrijf De Hoenderik in Tricht. Een veelzijdig bedrijf en zeker het bezoeken waard! Je vindt hier namelijk een landwinkel, theeschenkerij en Bed & Breakfast, maar wat zeker ook de moeite waard is: een zelfpluktuin! Hier kun je zolang de voorraad strekt, vanaf half juni terecht om diverse soorten fruit te plukken als aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen, pruimen, appels en peren. Vanaf eind augustus t/m eind september kun je iedere zaterdag appels en peren plukken in de boomgaard!

Restaurant PrinsHeerlijk

Sluit de route af met een heerlijke lunch, borrel of diner bij Restaurant PrinsHeerlijk. Restaurant PrinsHeerlijk heeft een huiselijke sfeer en is gevestigd in een pittoresk stadsboerderijtje in het centrum van Geldermalsen. Restaurant PrinsHeerlijk is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner. De kaart biedt een variatie aan verschillende sandwiches, salades en vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Tip: kies voor de tapaslunch of kies voor verschillende halve gerechten zodat je veel kunt proeven!