Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Drie generaties Overweel exposeren

6 maart 2020 t/m 15 maart 2020

Kattenstraat 12

4101 BM

Culemborg

Drie generaties Anton sr., Anton jr. en Arno exposeren in broedplaats Kattenstraat 12 en laten zien hoe bij alle verschillen de techniek en kunst steeds opnieuw verrassende combinaties vinden. Van klassiek schilderij tot uiterst bijzondere motor, het is allemaal te zien op de tentoonstelling.

Een uniek trio met heel verschillende kunstuitingen maar steeds in beïnvloed door de techniek. Een bijzondere tentoonstelling! Expositie ‘Drie generaties Overweel’, Kattenstraat 12, Culemborg. Opening vrijdag 6 maart 20.00 uur, openingstijden: zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 maart 13.00 – 17.00 uur

Vroeger zeiden ze: ‘er loopt een streepje door die familie’. Nu zeggen we: ‘Het zit in het DNA’. Soms kom je ze tegen: families die bij opvolgende generaties een herkenbaar gezicht hebben. Ook al veranderen tijden en methoden: het zit er in en het komt er op een of andere manier uit. Zo is het met de familie Overweel, oorspronkelijk afkomstig uit Gorkum maar nu inwoners van Culemborg. Drie generaties Anton sr., Anton jr. en Arno exposeren in broedplaats Kattenstraat 12 en laten zien hoe bij alle verschillen de techniek en kunst steeds opnieuw verrassende combinaties vinden. Van klassiek schilderij tot uiterst bijzondere motor, het is allemaal te zien op de tentoonstelling.

Anton sr. (1910-1982) woonde als arbeider in een klein huis met een groot gezin. In het weekend was de keuken werkplaats en atelier tegelijk. Met een bovengemiddelde interesse voor kunst ontwikkelde hij zich tot een creatief schilder..

Anton jr. (*1947) woont sinds 1973 in Culemborg. Hij werkte als bouwkundige, reclametekenaar en in de informatica. Steeds was hij artistiek actief in het maken van schilderijen en beelden.

Arno (*1973) ging snel aan het sleutelen aan brommers. Later werden het motoren die al snel de allure van een kunstwerk kregen. Nu ontwerpt en bouwt hij die motoren en staat in binnen- en buitenland op beurzen. Een uniek trio met heel verschillende kunstuitingen maar steeds in beïnvloed door de techniek.

Een bijzondere tentoonstelling! Expositie ‘Drie generaties Overweel’, Kattenstraat 12, Culemborg. Opening vrijdag 6 maart 20.00 uur, openingstijden: zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 maart 13.00 – 17.00 uur


Lees meer
Delen: