Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Routes door de Betuwe

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een mooie route door de Betuwe. De Betuwe zal je absoluut verrassen met karakteristieke dorpen, mooie vergezichten over de uiterwaarden naar de waal en schilderachtige dorpjes en steden. De Betuwe kent veel fietsroutes en wandelroutes. Wij hebben ze voor je verzameld!

Belangrijke informatie

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.

Nationale Rode Kruis Bloesemmaand

Hoewel de Rode Kruis Bloesemtocht dit jaar niet door kan gaan vanwege corona, is er een prachtig alternatief bedacht: de hele maand april is namelijk omgedoopt tot de Nationale Rode Kruis Bloesemmaand. Doe mee en wandel voor het goede doel! Dit jaar staat in het teken van het bestrijden van de eenzaamheid.

Wil je mee doen?
Trek je wandelschoenen aan en wandel in jouw eigen omgeving een afstand die je zelf bepaalt. Je kunt op elke locatie in Nederland meedoen. Je kunt geld ophalen door zelf te doneren of door je te laten sponsoren.

Meer informatie

De populairste routes:

Lingeroute

De Lingeroute voert je op de fiets over slingerende dijken langs wuivende rietvelden, weelderige boomgaarden en pittoreske dijkdorpjes. Er is voor jong en oud op deze route van alles te zien en te doen. Met deze prachtige fietstocht beleef je Rivierenland op z’n mooist.

Meer informatie

Betuweroute

Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt. De route leidt je langs boomgaarden die in de lente het landschap bedekken met een witroze bloesemdeken. In de zomer zie je overal het fleurige fruit. De gehele streek straalt rust en ruimte uit.

Meer informatie

Kersentocht in de Betuwe

Tijdens de Kersentocht Betuwe weet je het meteen: dit is waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland wordt genoemd. Onderweg worden heerlijke verse kersen verkocht in stalletjes langs de weg. Als bonus fiets je langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden. Onderweg kom je onder meer door het historische Culemborg en koninklijk Buren, waar je wat cultuur kunt snuiven.

Meer informatie

Tip: Streekfietsroutekaart Betuws Best

In de Betuwe kun je bij verschillende producenten ambachtelijke producten verkrijgen die vallen onder het streekmerk Betuws Best. Er zijn vier streekproductenroutes uitgezet in de Betuwe zodat je al fietsend een bezoek kunt brengen aan de verschillende Betuws Best producenten of verkooppunten. Deze routes zijn overzichtelijk op één fietsroutekaart uitgebracht. Interesse? Bestel de routekaart hieronder:

 

Alles routes door de Betuwe:

Wat zoek je?