Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wandelen door de Betuwe

Wandelschoenen aan en gaan! In de Betuwe vind je prachtige wandelroutes. Langs landgoederen en kastelen, door het bos, over dijken en door uiterwaarden. Onderweg kom je langs prachtige dorpjes en gezellige steden en geniet je van prachtige uitzichten. En stop onderweg eens bij een gezellig terras!

Nieuw: Coronawandeling Buren

In de historische binnenstad van Buren kun je vanaf 1 september een bijzondere wandeling maken. Naar aanleiding van de bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’, waarin Fred Eggink de eerste honderd coronadagen beschrijft, zijn alle honderd gedichten in de fraaie binnenstad te zien. Jonge geschiedenis ingepast in de toch al rijke geschiedenis van de stad. Meer informatie en de dichtbundel vind je op coronawandeling.nl.

Bekijk de route hier

Bezoek een museum

In de herfst laat het weer soms wat te wensen over. Wanneer het geen ideaal weer is voor een wandeling is het natuurlijk heerlijk om een museum te bezoeken. Ook leuk om te combineren met een wandeling! Hieronder vind je een overzicht van de verschillende musea in de Betuwe.

Lekker door de natuur wandelen

Kom je met de trein?

Even opwarmen bij een heerlijk restaurant…

Drink voorafgaand aan je wandeling een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk in een van de gezellige restaurants in de Betuwe. Veel restaurants liggen aan of dichtbij een mooie wandelroute! Of kies er voor om eerst te gaan wandelen en erna op te warmen met iets lekkers.

Leuke stadswandelingen

Stadswandeling Tiel

Tiel is één van de oudste steden van Nederland met een rijk verleden. Een wandeling door de binnenstad is dan ook zeker de moeite waard. Onderweg wandel je namelijk door vele historische hoogtepunten.

Meer informatie

Heilige Huisjes Wandeling

Deze mooie wandeling door het centrum van Culemborg brengt je langs diverse gebouwen en plekken waar de religie in de afgelopen 700 jaar haar sporen heeft achtergelaten.

Meer informatie

Stadswandeling Culemborg

De geschiedenis van Culemborg gaat terug tot de middeleeuwen. Deze stadswandeling voert langs een aantal plaatsen en gebouwen die in de boeiende historie van Culemborg een belangrijke rol hebben gespeeld.

Meer informatie

Proef de Betuwe! Maak kennis met de lekkerste streekproducten

De herfst is hét seizoen om kennis te maken met de lekkerste streekproducten uit de Betuwe. Want hoewel de zojuist geplukte appels en peren heerlijk zijn en je die zeker niet mag laten liggen na je bezoek aan de Betuwe, heeft de Betuwe nog veel meer te bieden dan alleen fruit! De echte Betuwse streekproducten herken je aan het Betuws Best streekmerk. Hieronder lichten we wat heerlijke landwinkels voor je uit die zeker het bezoeken waard zijn!

Meer over Betuws Best

 

Bekijk alle wandelroutes:

Wat zoek je?