Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Jazz in de Muziekschelp Ophemert

4 juni 2022 t/m 4 juni 2022 van 14:00 - 18:00 uur

Molenstraat 18

4061AC

Ophemert

Meer over de bands:

Het Lumen Jazz Trio wordt gevormd door Lucas Mutsaers op piano, Wouter de Jong op drums en Melvin Könings op contrabas. Deze formatie speelt met een hoge dynamiek, dus afwisselend van heel zacht naar heel fel en alles wat er tussen zit. Ze voeren een sprankelende dialoog en hun repertoire is gericht op bekende melodieën. Jazz is ooit begonnen om populaire muziek (toen musical liedjes) in een swingend (dans) jasje te gieten. Dat doet dit trio ook, maar dan met nummers uit de top2000. Deze formatie heeft een compleet eigen geluid, met een eigen groove en verrassende arrangementen.

Fwench Connection komt rechtstreeks uit de Betuwse klei, met Frans van Oostrom uit Zoelmond op e(c)lektrische gitaar, zanger Bert Jacobs uit Tiel, Jan de Kroon uit Leerdam op piano, en uit Ophemert Melvin Könings op contrabas en Frank van de Woestijne op drums. Deze formatie is vernoemd naar oprichter Frans (Fwench) van Oostrom. De band speelt popnummers uit de top 2000 in een nieuw, funky en jazzy jasje. Herkenbare hits verbouwen ze in hun eigen aanstekelijke stijl en dynamiek. Ieder optreden is een belevenis.

The Ophemert Jazz Giants is een bijzondere gelegenheidsformatie uit Ophemert. In dit kleine Betuwse dorp woont een aantal steengoede jazzmuzikanten. Meesterpianist en multi-instrumentalist Bert van den Brink speelt met regelmaat op alle grote internationale jazzpodia met grote jazz giganten en heeft talrijke jazzalbums uitgebracht. Frank van de Woestijne is drummer en speelt in diverse formaties vaak samen met jazzcontrabassist Melvin Könings. Alain en Amber Pondman kennen we als de ondernemers uit Ophemert van Volvo Lotte, maar Alain is ook een geweldige saxofonist en Amber een virtuoze zangeres.


Lees meer
Delen: