Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fort bij Asperen

Langendijk 60

4151 BR

Acquoy

Plan je route

  • Onderdeel van de Hollandse Waterlinie
  • Boeiende verhalen, rondleidingen en exposities

Fort bij Asperen is een prachtige locatie aan de Linge en een van de mooiste torenforten van de Hollandse Waterlinie. ’s Winters is het torenfort het domein van vleermuizen, maar van mei tot oktober word je er gastvrij onthaald en zijn er wisselende exposities. Laat je rondleiden door de vrijwilligers en luister naar hun boeiende verhalen over de Hollandse Waterlinies. De Genieloods van Fort bij Asperen is het hele jaar open voor lunch, borrel of diner. Vergaderen kan uiteraard ook: een unieke ervaring in zo’n oud fort.

Fort bij Asperen is gebouwd tussen 1845 en 1847, en is direct omgeven door een gracht, die diende als extra bescherming van de dijken in het gebied. Fort bij Asperen werd voor het laatst op 12 april 1940 gereed gemaakt voor de oorlog. De Duitsers vlogen echter met hun vliegtuigen over de linie heen en zetten parachutisten ver achter de Waterlinie af. Het fort had (net als veel andere) geen militair nut meer.


Lees meer

Suggesties binnen deze categorie

Glasblazerij Leerdam
Sundsvall 2 4141 MP Leerdam Is dit jouw bedrijf?
Leerdam
Museum Buren & Oranje
Markt 1 4116 BE Buren Is dit jouw bedrijf?
Buren
GeoFort
Op dit spannende forteiland draait alles om de aarde! Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak ...Lees meer
Herwijnen
Meer informatie
Meer over GeoFort
Delen: